Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3684

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 644

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111
Cine Suntem – Padurea Cu Legume
Învață despre natură și cumpară legumele noastre Afla mai multe

Cine Suntem

Pădurea cu legume a început ca o grădină colectivă și ecologică, care respectă principiile permaculturii, înființată în anul 2017 în comuna Drăgănești Vlașca, jud. Teleorman.

În anul 2018, Pădurea cu legume lansează Ferma Educațională din Băneasa!

LIDL România este sprijinul nostru financiar, iar comunitatea de elevi de la Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj”  va beneficia de ateliere practice, în cadrul celor 1250 mp de solarii, respectând principii de agricultură ecologică, permacultură și agrosilvicultură, și de un model de antreprenoriat pe care să-l replice ulterior. Ferma combină solarii și cultură deschisă.

Vrei să vezi în ce condiții sunt produse legumele pe care le consumi sau vrei să le culegi chiar tu? Pădurea cu legume este deschisă pentru vizite. Vino și culege chiar tu legume sau achiziționează un coș cu bunătăți proaspete!

 

Cine, cum, unde, când, de ce?

Pădurile cresc odată cu oamenii din preajma lor, iar o comunitate puternică, educată, prosperă va cunoaște importanța naturii și o va proteja. De aceea, în 2017 am înființat Pădurea cu legume în Drăgănești Vlașca, o comună cu o rată a șomajului de 20%. În 2018, cu sprijin financiar LIDL România am mutat Pădurea cu legume lângă București, în beneficiul elevilor de la Colegiul Agricol „Viaceslav Harnaj”.

Ferma Educațională din Băneasa nu este doar un spațiu de lucru pentru viitori specialiști în domeniul agricol, ci și pentru comunitatea locală sau chiar pentru tine!

Anul acesta vom demara un program educațional de agricultura sustenabilă pentru comunitatea urbană bucureșteană. Mai mult, ne dorim să ajungem la peste 20 000 de oameni cu  campanie de comunicare extinsă despre importanta hranei sănătoase.

Elevii beneficiază de 40 de ore de cursuri de agricultură ecologica și legumicultură, management de proiect și oportunități de finanțare. Vizitele la fermă au început deja pentru ei, iar doi dintre elevi au început proiecte proprii, inspirați de Fermă.

Pentru comunitatea locală aducem 3 locuri noi de muncă,  dezvoltăm un model de proiect sustenabil și replicabil prin implicarea a 10 tineri cu vârste sub 35 de ani, pentru culturi proprii si pregătim localnicii interesați să-și dezvolte propria microferma.

 

Acest proiect ecologic, social și educațional a fost creat de Asociația Pădurea Copiilor, care a pornit ca un program de împădurire a Regiunii Sud-Muntenia și a evoluat către o asociație care vizează dezvoltarea armonioasă a comunităților aflate în dificultate, educația de mediu, eco-inovația și fundaraising-ul prin evenimente sportive. Printre reușitele noastre se numără înființarea a 64 hectare de pădure, în beneficiul a 9 comunități formate din nu mai puțin de 243.000 de persoane, 10 ediții de Crosul Pădurii Copiilor și finanțarea dezvoltării unui utilaj de împădurire românesc.