Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3684

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 644

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /var/www/vhosts/padureacopiilor.ro/padureaculegume.ro/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111
Sustenabilitate în cultivarea terenurilor: permacultura și agrosilvicultura – Padurea Cu Legume
Învață despre natură și cumpară legumele noastre Afla mai multe

Sustenabilitate în cultivarea terenurilor: permacultura și agrosilvicultura

Pădurea cu legume aduce în bucătăriile urbane legume proaspete, crescute fără pesticide și cu grijă față de terenurile pe care le folosim, respectând principille permaculturii și agrosilviculturii.

Permacultura – design inteligent, terenuri fertile pe termen lung

Spre deosebire de agricultură, permacultura nu urmărește doar exploatarea solurilor, ci și creșterea calități și a biodervirsității.

Ești curios se întâmplă asta? Practicarea permaculturii implică un design al terenurilor agricole inspirat din natură și adaptat la condițiile locale cu scopul de a putea practica o cultivarea permanentă, fără secarea de resurse a solurilor.

De exemplu, la nivel de fermă, un anume tip de design al terenurilor  previne băltiri și secetă sau dezvoltarea anumitor tipuri de microorganisme înlătură în mod natural patogenii, fără folosirea unor chimicale. Săpatul și aratul sunt folosite cât mai puțin, dar se utlizează alte  procedee ca zonarea în funcție de necesitățile legumelor și pomilor, terasarea, mulcirea pentru păstrarea umidității solurilor, utilizarea plantelor companion care inhibă creșterea buruienilor , alungă dăunătorii și atrag insecte benefice culturilor respective.

Abordată în anii 70 de australieni, permacultura pătrunde cu pași timizi și în România de câțiva ani, fiind o formă de agricultură sustenabilă, care are în vedere armonia dintre om și mediul înconjurător. Aceleași suprafețe de pământ pot fi folosite permanent pentru cultivare, fără a fi nevoie de noi defrișări, procedeu care stă la baza agrosilviculturii.

Agrosilvicultura – copacii protejează culturile

Agrosilvicultura este tot o formă de planificare sustenabilă a terenurilor exploatabile pentru a crea un echilibru între culturile agricole, plantarea de copaci și creșterea animalelor, astfel încât degradarea solului să fie eliminată și utlilizarea resurselor să fie maximizată. Pomii fructifieri  diversificați constituie o sursă de venit, iar arborii devin un gard viu care protejează culturile și animalele în timpul fenomenelor meteorologice extreme.

Pentru Pădurea cu legume, agrosilvicultura înseamnă  protejarea solurilor de degradare prin includerea copacilor în procesul de cultivare, care rețin nutrienți și păstrează altfel solurile fertile.

Agrosilvicultura a apărut în timpul Revoluției Verzi din anii 70 și a fost utlizată și în anii 90 în Brazilia, pentru a stopa defrișările masive.

Asociația Pădurea Copiilor a planificat terenul pentru cultivare de la Drăgănești Vlașca cu atenție și în proximitatea pădurii de foioase, pentru a obține culturi ecologice într-un mod sustenabil.